אירוע משפחתי בכפר בלום בצפון נראה סיבה מספיק טובה לנצל את מזג האויר האביבי שנחת עלינו באמצע ינואר ולצאת לטיול סופ"ש.
אמנם הפעם לא באופנוע כי החלטנו לקחת איתנו גם את כלבתנו האהובה פיצ'י (על שם סוג הפסטה האהוב עלינו...)
אז בשישי בבוקר יצאנו צפונה במטרה לראות קצת טבע ירוק ומים או יותר מדויק לבחון כמה מקומות חדשים של אוכל...
מצפור ארבל ממוקם על כביש 65 לצפון בין צומת גולני לצומת קדרים ובנוסף לנוף היפה הנשקף משם חונים במפרץ החניה של המצפור שני פודטראקים, באחד ג'חנון ומיני מאכלים דרוזים והשני נקרא מונק על שם המשפחה של בעליו ומציע מאכלי בוקר מהמטבח הטורקי והיווני בעיקר ושם החלטנו לפתוח את הבוקר. המנות בתפריט כוללות מיני בורקסים, חביתות, בריקים מטוגנים ועוד.
התיישבנו לנו באחד השולחנות מול הנוף נהנים מהשמש ועוד יותר מבריק מטוגן בפיתה במילוי ביצה ושלל סלטים טעים טעים ומנת פיליקס שכוללת אצבעות בצק טורקי מטוגן במילוי גבינות ותפו"א בתוספת ביצה קשה וירקות- נו מה יכול להיות רע בזה? פשוט חלום.
את כל הטוב הזה מכינים הזוג החביב בעצמם וזה בהחלט ניכר באיכות ובטעם. ללא ספק פתיחה ראויה לטיול שלנו.
משם המשכנו צפונה דרך צומת מחניים שעל כביש 90 והתחלנו לטפס לרמת הגולן כשהיעד המסומן הוא נחל סער.
עוברים דרך מסעדה (הכפר) שמשופע במאפיות ומסעדות למיניהן שמפזרות ריחות נהדרים לאורך הדרך, טיילנו קצת גם בנחל סער שהתגלה כיבש כמעט לחלוטין לאכזבתנו ומשם עלינו לעין קנייה, כפר דרוזי יפהפה למרגלות החרמון. כמעט מכל פינה בכפר נשקף נוף מדהים, ובתוספת ריחות העצים הנשרפים באח אפשר ממש לדמיין שהעולם חזר לשפיות זמנית ואנחנו באיזו עיירת סקי באירופה.
מעבר לזה האמת שפשוט רצינו לבדוק איזו פיצריה מעניינת שממוקמת ממש בראש הכפר, פפינו פיצה בר היא מסעדה בניחוח איטלקי מזרח תיכוני אם יש הגדרה כזו המציעה מאפים, סלטים, גבינות ושאר דברים טובים מול נוף משגע, אז אם אתם באיזור לכו על זה.
נהיה כבר קצת מאוחר וצריך עוד להספיק לאכול משהו לצהריים לפני ארוחת הערב המשפחתית שמתוכננת לנו, אז ירדנו לכיוון העצירה הבאה במתחם הפודטראקס שממוקם בגן הצפון שבצומת מעין ברוך.
במתחם ממוקמים מס' פודטראקס ביניהם החומוס הנודד, מלבי גלילי, שניצל חלה ועגלילה- עגלת סנדוויצ'ים מהמשובחים שטעמנו. את עגלילה פתחה בחורה בשם שרון שתפיק לכם סנדוויץ' מושקע וטעים ביותר עם מיני בשרים, דגים, צמחוני בשילובים מעניינים.
ליד הסנדוויץ' תקבלו צ'יפס טעים וכל זה בשילוב בירה קרה בשמש הופך את החוויה למושלמת.
הזמנו סנדוויץ' אבו נפחא עם דג מטוגן בטמפורה רטבים וירקות בטעם נפלא וסנדוויץ' משולש ברמודה הכולל שלושה סוגי בשר, בצל מקורמל ועוד כשכל הטעמים המעולים האלה נספגים בלחמניית מחמצת טריה ומשובחת תוצרת בית כמובן, מה הבנאדם צריך יותר מזה?
יאללה נוסעים לכפר בלום לארגן ארוחת ערב שישי...
בשבת בבוקר נמשכה החגיגה באירוע ארוחת בוקר מרובת משתתפים והגיע הזמן לחזור לחיפה.
כדי להשלים את סוף השבוע ולהישאר עם טעם טוב לקראת השבוע החדש שבפתח התיישבנו לנו בג'יוקוסו שברחוב הנמל בחיפה. האיזור הזה באופן כללי הולך ונהיה מתחם קולינארי משובח שכיף ונעים להסתובב ולשבת בו.
ג'יוקוסו (ממשפחת צ'יז) מגדירה עצמה מסעדה איטלקית המשלבת אוכל ואלכוהול כשהמטרה להתאים לכל מנה את המשקה המתאים לה. רעיון מעניין למרות שאנחנו קצת פחות התחברנו ונצמדנו לבירה וכוס היין האהובים עלינו.
אבל האוכל... אמנם התיישבנו בחשש היות וקיבלו אותנו בבשורה קשה שלאור השעה המאוחרת נגמרו רוב המנות הבשריות... אז פתחנו בסלט סנט מור עדין ומרענן, פיצה מאמה איטליה עם פפרוני שהיתה פשוט מושלמת ומרטיני מעמקי ים שהתגלה כמרק ימי משובח עשיר במולים ענקיים ובשרניים, שרימפסים ועוד דברים טובים.
אחרי מנוחה קלה המשכנו עם רביולי גבינות וקוביות סלק שהיה מתקתק וטעים טעים, לימונצ'לו שרימפס שכלל טורטליני טריים במילוי ריקוטה וירוקים ושריפס צרוב ברוטב לימון כבוש עדין ומשובח וקרבונרה מהים- פפרדלה בפרמז'ן קוביות בייקון, חלמון ביצה ושרימפס (שוב שרימפס כי אם אין בשר אוכלים שרימפס), שילוב טעמים מעניין ומוצלח לטעמי.
קינחנו ארוחה מצוינת בקרם ברולה חרוך מלמעלה וחצי קפוא מבפנים ושיהיה שבוע טוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה