פעם בשנה אנחנו עושים סוף שבוע בים המלח.
לא, לא חולים (בינתיים) ולא מרגישים כל כך מבוגרים אבל אוהבים את השקט, את הנוף ולא פחות את הרכיבה דרומה באופנוע, ובשבילנו הצפונים כל רכיבה דרומה היא הזדמנות טובה לטייל ולנסות מקומות חדשים.
בשיטוט ברשת לא מזמן נתקלנו במקרה בכתבה שהוזכר בה מקום שנקרא "הביסטרו של מייק ושרון" בקיבוץ גלאון שבאזור השפלה.
המקום תואר כביסטרו בסגנון דרום אפריקאי והיות ולזוגתי יש געגועים וסנטימנטים לכל מה שקשור בדרום אפריקה שם חייתה מס' שנים בעבר, החלטנו שזה יכול להיות מקום אידיאלי לעצירת התרעננות ואגירת אנרגיה (וקלוריות).
אז יצאנו מחיפה במזג אויר קצת סגרירי בתקווה שישתפר עם ההתקדמות דרומה.
רכיבה רגועה על כביש 2, עוברים ל 4 לכיוון אשקלון ואחרי כפר סילבר פונים מזרחה לכביש 35.
מזג האויר אכן משתפר ומתחמם וממשיכים ברכיבה עם המון ירוק מסביב על כביש 35 מזרחה, עוברים את קרית גת, מגיעים עד בית גוברין ושם פונים שמאלה לשביל ישראל, נסיעה של כ 3 ק"מ בכביש קצת משובש אבל נוף נהדר ומתחברים לכביש 353 לקיבוץ גלאון.
השילוט לביסטרו לא משהו אבל מסתבר שכל ילד שם יודע לכוון אותנו בדיוק, והגענו.
נכנסים דרך כניסה צבעונית מקושטת בדגלי ישראל ודרום אפריקה ומתיישבים בחצר המרווחת.
שרון בעלת הבית מקבלת אותנו בחביבות ואיכשהו מייד מבינה את הקשר של חצי מאיתנו לדרום אפריקה, כאן מתפתחת שיחה ארוכה באנגלית במבטא דרום אפריקאי כבד על מקומות ומאכלים דרום אפריקאים ומהקצת שאני מבין מיצי הקיבה שלי כבר מבעבעים.
השעה בסך הכל 1230, בדיוק השעה לארוחת צהריים קלה... אז הזמנו סמוסה (מעין פסטלים ממולאים בבשר) ופלטת בשרים זוגית.
הסמוסה פריך חם וטעים והולך מצוין עם הפלפל החריף הקלוי שמוגש ליד.
פלטת הבשרים כוללת נקניקיות תוצרת בית, נתחי אנטריקוט, פריקדלה שהן קציצות בשר בתיבול דרום אפריקאי וצלעות בקר כשעל הכל רוטב צ'טני מתקתק. כל הבשרים היו טעימים ובלטו במיוחד האנטריקוט הנקניקיות והפריקדלה.
את הגרון הרטבנו בטובורג (יש גם בירות מקומיות מהאזור אך לא ניסינו אותן).
הארוחה הייתה טובה ומספקת בידיעה שמחכה לנו ארוחת ערב במלון... במילים אחרות יכולנו לאכול עוד פלטת בשרים כזו.
חשוב להדגיש שמבחר המנות בתפריט די גדול וכולל מגוון מנות בשריות כמו המבורגרים ונקניקיות (בורוורסט) תוצרת בית ועוד מאכלים דרום אפריקאים מסורתיים. המקום פתוח כל יום בין השעות 1000-2200.
ממשיכים ברכיבה דרומה דרך כביש 31 לערד, הירידות מערד לכיוון ים המלח תמיד עושות לנו את זה, פשוט דרך אידיאלית לרכיבה למרות הצביטה בלב בכל פעם שעוברים על פני האנדרטאות של הרוכבים שנהרגו בדרך הזו.
הגענו למלון (ישרוטל ים המלח המפנק) בדיוק בזמן למנוחה קצרה וארוחת ערב.
על הדרך חזרה צפונה בבלוג הבא.
לא, לא חולים (בינתיים) ולא מרגישים כל כך מבוגרים אבל אוהבים את השקט, את הנוף ולא פחות את הרכיבה דרומה באופנוע, ובשבילנו הצפונים כל רכיבה דרומה היא הזדמנות טובה לטייל ולנסות מקומות חדשים.
בשיטוט ברשת לא מזמן נתקלנו במקרה בכתבה שהוזכר בה מקום שנקרא "הביסטרו של מייק ושרון" בקיבוץ גלאון שבאזור השפלה.
המקום תואר כביסטרו בסגנון דרום אפריקאי והיות ולזוגתי יש געגועים וסנטימנטים לכל מה שקשור בדרום אפריקה שם חייתה מס' שנים בעבר, החלטנו שזה יכול להיות מקום אידיאלי לעצירת התרעננות ואגירת אנרגיה (וקלוריות).
אז יצאנו מחיפה במזג אויר קצת סגרירי בתקווה שישתפר עם ההתקדמות דרומה.
רכיבה רגועה על כביש 2, עוברים ל 4 לכיוון אשקלון ואחרי כפר סילבר פונים מזרחה לכביש 35.
מזג האויר אכן משתפר ומתחמם וממשיכים ברכיבה עם המון ירוק מסביב על כביש 35 מזרחה, עוברים את קרית גת, מגיעים עד בית גוברין ושם פונים שמאלה לשביל ישראל, נסיעה של כ 3 ק"מ בכביש קצת משובש אבל נוף נהדר ומתחברים לכביש 353 לקיבוץ גלאון.
השילוט לביסטרו לא משהו אבל מסתבר שכל ילד שם יודע לכוון אותנו בדיוק, והגענו.
נכנסים דרך כניסה צבעונית מקושטת בדגלי ישראל ודרום אפריקה ומתיישבים בחצר המרווחת.
שרון בעלת הבית מקבלת אותנו בחביבות ואיכשהו מייד מבינה את הקשר של חצי מאיתנו לדרום אפריקה, כאן מתפתחת שיחה ארוכה באנגלית במבטא דרום אפריקאי כבד על מקומות ומאכלים דרום אפריקאים ומהקצת שאני מבין מיצי הקיבה שלי כבר מבעבעים.
השעה בסך הכל 1230, בדיוק השעה לארוחת צהריים קלה... אז הזמנו סמוסה (מעין פסטלים ממולאים בבשר) ופלטת בשרים זוגית.
הסמוסה פריך חם וטעים והולך מצוין עם הפלפל החריף הקלוי שמוגש ליד.
פלטת הבשרים כוללת נקניקיות תוצרת בית, נתחי אנטריקוט, פריקדלה שהן קציצות בשר בתיבול דרום אפריקאי וצלעות בקר כשעל הכל רוטב צ'טני מתקתק. כל הבשרים היו טעימים ובלטו במיוחד האנטריקוט הנקניקיות והפריקדלה.
את הגרון הרטבנו בטובורג (יש גם בירות מקומיות מהאזור אך לא ניסינו אותן).
הארוחה הייתה טובה ומספקת בידיעה שמחכה לנו ארוחת ערב במלון... במילים אחרות יכולנו לאכול עוד פלטת בשרים כזו.
חשוב להדגיש שמבחר המנות בתפריט די גדול וכולל מגוון מנות בשריות כמו המבורגרים ונקניקיות (בורוורסט) תוצרת בית ועוד מאכלים דרום אפריקאים מסורתיים. המקום פתוח כל יום בין השעות 1000-2200.
ממשיכים ברכיבה דרומה דרך כביש 31 לערד, הירידות מערד לכיוון ים המלח תמיד עושות לנו את זה, פשוט דרך אידיאלית לרכיבה למרות הצביטה בלב בכל פעם שעוברים על פני האנדרטאות של הרוכבים שנהרגו בדרך הזו.
הגענו למלון (ישרוטל ים המלח המפנק) בדיוק בזמן למנוחה קצרה וארוחת ערב.
על הדרך חזרה צפונה בבלוג הבא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה