שבת צהריים אביבית וחמימה בים המלח, עולים על האופנוע ומתחילים את הדרך חזרה צפונה.
שלוש דרכים עיקריות לרכיבה צפונה בד"כ:
1) דרך ערד, כביש 40 וצפונה דרך כביש 4 או 6
2) דרך עין גדי, כביש 90, בקעת הירדן- בית שאן
3) כביש 90, עין גדי וכביש 1 לכיוון ירושלים.
אנחנו משתדלים לגוון ולחזור כל פעם מדרך אחרת אז הפעם החלטנו על האפשרות השלישית- חזרה דרך כביש 1- מצפה יריחו, מעלה אדומים, ירושלים וצפונה, כשהיעד הקולינארי הנבחר לארוחת צהריים הוא מסעדת נאג'י באבו גוש.
על כביש 90 לכיוון עין גדי חולפים על פני מס' חבורות אופנוענים שמנצלים את השבת האידיאלית הזו לרכיבה, רק שיחזרו כולם הביתה בשלום.
קצת אחרי עין גדי אנחנו עוצרים בצד הדרך להנות עוד קצת מהמראות היפים של האיזור כשלפתע מופיע לידנו יעל חביב שהחליט להצטרף לצילומים, אז מצטלמים קצת ונפרדים ממנו בנימוס.
ממשיכים עד צומת לידו שם פונים מערבה לכיוון כביש 1 מטפסים לירושלים וממשיכים לאבו גוש.
להיכנס לאבו גוש בשבת בצהריים עם רכב זה אף פעם לא תענוג גדול, עוד סיבה טובה לבוא על אופנוע. ביקרנו כבר ברוב החומוסיות המוכרות באבו גוש והפעם החלטנו לנסות אחת שעוד לא היינו בה.
מסעדת נאג'י ממוקמת באחת הסמטאות במעלה הכפר לא רחוק מהמרכז ומפורסמת בעיקר בזכות הקבב הטרי שזכה לאחרונה באחד המקומות הראשונים בתחרות הקבב הטוב ביותר שנערכה ע"י CNN... מי בכלל המציא תחרות כזו ועוד ב CNN מה הם מבינים בקבב???
בכל מקרה לאחר המתנה קצרה שיתפנה שולחן נכנסנו והתיישבנו במרפסת שעל גג המסעדה, מקום נחמד משקיף לנוף אך די צפוף ורועש (שבת...).
הזמנו את מבחר סלטי הבית, מנה קבב כמובן ומנת סנייה ברוטב עגבניות. השירות אדיב ויעיל, תוך דקה נוחתת על השולחן צלוחית עם כדורי פלאפל חם ותוך מס' דקות נוספות התמלא השולחן ביותר מ 15 סוגי סלטים טריים מעניינים וטעימים מאוד שכללו מס' סוגי חצילים, ירקות, טחינה, דלעת, כרובית ועוד... וצלחת חומוס חם מהטעימים שטעמנו באבו גוש.
מנת הקבב כוללת ארבעה קבבים בתבלון מיוחד, הבשר טרי וטעים מאוד. מנת הסינייה עשויה למעשה מאותם הקבבים טבולים ברוטב עגבניות טריות ומוגשים בקערת חרס ישר מהתנור- מוצלח מאוד.
מול המסעדה ממוקם אטליז נאג'י ממנו מגיע הבשר הטרי למסעדה ובמבנה הסמוך ממוקמת חנות ממתקי נאג'י (כמובן...)
אז סיימנו את הארוחה במסעדה בכוס קפה וחשבון בהחלט צנוע ושמענו שאסור לוותר על הכנאפה הטריה בחנות הממתקים.
אז למרות שלא רצינו לקלקל את טעם הקבב, לא ויתרנו ירדנו לחנות הממתקים הסמוכה ובהחלט לא הצטערנו, קיבלנו מנת כנאפה חם (כנאפה זה זכר או נקבה?) שכבר אחרי הביס הראשון הוכתרה ככנאפה הטובה ביותר שאכלנו עד היום... חמה, פריכה, מתוקה במידה ומלאה בגבינה- פשוט משובח!
אז בפעם הבאה שאתם באבו גוש דלגו על כל החומוסיות הטריוויאליות בכניסה לכפר, טפסו עד למעלה, פנו שמאלה ותמצאו את הרחוב של נאג'י- מחמוד ראשיד 4, אבו גוש.
שיהיה לנו שבוע טוב וטעים.

שלוש דרכים עיקריות לרכיבה צפונה בד"כ:
1) דרך ערד, כביש 40 וצפונה דרך כביש 4 או 6
2) דרך עין גדי, כביש 90, בקעת הירדן- בית שאן
3) כביש 90, עין גדי וכביש 1 לכיוון ירושלים.
אנחנו משתדלים לגוון ולחזור כל פעם מדרך אחרת אז הפעם החלטנו על האפשרות השלישית- חזרה דרך כביש 1- מצפה יריחו, מעלה אדומים, ירושלים וצפונה, כשהיעד הקולינארי הנבחר לארוחת צהריים הוא מסעדת נאג'י באבו גוש.
על כביש 90 לכיוון עין גדי חולפים על פני מס' חבורות אופנוענים שמנצלים את השבת האידיאלית הזו לרכיבה, רק שיחזרו כולם הביתה בשלום.
קצת אחרי עין גדי אנחנו עוצרים בצד הדרך להנות עוד קצת מהמראות היפים של האיזור כשלפתע מופיע לידנו יעל חביב שהחליט להצטרף לצילומים, אז מצטלמים קצת ונפרדים ממנו בנימוס.
ממשיכים עד צומת לידו שם פונים מערבה לכיוון כביש 1 מטפסים לירושלים וממשיכים לאבו גוש.
להיכנס לאבו גוש בשבת בצהריים עם רכב זה אף פעם לא תענוג גדול, עוד סיבה טובה לבוא על אופנוע. ביקרנו כבר ברוב החומוסיות המוכרות באבו גוש והפעם החלטנו לנסות אחת שעוד לא היינו בה.
מסעדת נאג'י ממוקמת באחת הסמטאות במעלה הכפר לא רחוק מהמרכז ומפורסמת בעיקר בזכות הקבב הטרי שזכה לאחרונה באחד המקומות הראשונים בתחרות הקבב הטוב ביותר שנערכה ע"י CNN... מי בכלל המציא תחרות כזו ועוד ב CNN מה הם מבינים בקבב???
בכל מקרה לאחר המתנה קצרה שיתפנה שולחן נכנסנו והתיישבנו במרפסת שעל גג המסעדה, מקום נחמד משקיף לנוף אך די צפוף ורועש (שבת...).
הזמנו את מבחר סלטי הבית, מנה קבב כמובן ומנת סנייה ברוטב עגבניות. השירות אדיב ויעיל, תוך דקה נוחתת על השולחן צלוחית עם כדורי פלאפל חם ותוך מס' דקות נוספות התמלא השולחן ביותר מ 15 סוגי סלטים טריים מעניינים וטעימים מאוד שכללו מס' סוגי חצילים, ירקות, טחינה, דלעת, כרובית ועוד... וצלחת חומוס חם מהטעימים שטעמנו באבו גוש.
מנת הקבב כוללת ארבעה קבבים בתבלון מיוחד, הבשר טרי וטעים מאוד. מנת הסינייה עשויה למעשה מאותם הקבבים טבולים ברוטב עגבניות טריות ומוגשים בקערת חרס ישר מהתנור- מוצלח מאוד.
מול המסעדה ממוקם אטליז נאג'י ממנו מגיע הבשר הטרי למסעדה ובמבנה הסמוך ממוקמת חנות ממתקי נאג'י (כמובן...)
אז סיימנו את הארוחה במסעדה בכוס קפה וחשבון בהחלט צנוע ושמענו שאסור לוותר על הכנאפה הטריה בחנות הממתקים.
אז למרות שלא רצינו לקלקל את טעם הקבב, לא ויתרנו ירדנו לחנות הממתקים הסמוכה ובהחלט לא הצטערנו, קיבלנו מנת כנאפה חם (כנאפה זה זכר או נקבה?) שכבר אחרי הביס הראשון הוכתרה ככנאפה הטובה ביותר שאכלנו עד היום... חמה, פריכה, מתוקה במידה ומלאה בגבינה- פשוט משובח!
אז בפעם הבאה שאתם באבו גוש דלגו על כל החומוסיות הטריוויאליות בכניסה לכפר, טפסו עד למעלה, פנו שמאלה ותמצאו את הרחוב של נאג'י- מחמוד ראשיד 4, אבו גוש.
שיהיה לנו שבוע טוב וטעים.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה